ماکارونی از مواد غذایی پر مصرف در داخل و خارج کشور است . ماکارونی دارای مواد مغذی و سرشار از انواع ویتامین های گروه B می باشد و می تواند جایگزین مناسبی برای فست فودها و غذاهای مضر باشد . در آینده با توجه به کمبود مواد غذایی ، محصولاتی مانند ماکارونی و مشتقات آن می تواند نقش مهمی در زنجیره غذایی داشته باشد .
پروسه کلی فرایند تولید ماکارونی به این شکل است که در ابتدا توسط میکسرهای مخصوص آرد و سایر افزودنی ها با یکدیگر ترکیب شده و پس از آن به قسمت پرسینگ می رود . در قسمت پرس ، توسط سیستم اکستروژن مواد و آب ترکیب و پرس شده و توسط قالب هایی که در انتهای دستگاه قرار دارد شکل و فرم دهی می شود .
بعد از این مرحله در تونل خشک کن خشک شده و در مرحله بعد حرارت دهی شده و سپس در تونل سرد کن خنک سازی انجام می گیرد . سپس دسته بندی شده و پس از توزین بسته بندی انجام می شود .
ذکر این نکته ضروری است که فرایند تولید ماکارونی روش های مختلفی دارد و در حال حاضر به صورت کانتینیوس و پیوسته تولید می گردد . یکی از روش های تولید در تصویر زیر آمده است .
۱- در مرحله اول آرد و سایر افزودنی های لازم برای تولید ماکارونی طبق فرایندی ترکیب می شوند . پس از ترکیب پودر حاصل شده باید کاملا مکانیزه باشد .
۲- در مرحله دوم ، پرسینگ انجام می شود . پودر حاصل شده همراه با آب توسط سیستم اکستروژن پرس شده و در نهایت طبق شکل و فرم های مشخص قالب زنی می شود .
۳- شکل دهی توسط غلطک ها و قالب های مخصوص انجام می گیرد . این مرحله در ادامه روند پرسینگ انجام می شود .
۴- پس از ترکیب مواد و شکل دهی آن ، رشته های بلند ماکارونی باید برش داده شود . توسط تیغه هایی با دقت مناسب این عمل انجام می شود .
۵- سپس ماکارونی برش داده شده وارد تونل بخار شده و عمل بخار دهی انجام می شود .
۶- بعد از تونل بخار حوضچه قرار دارد که ماکارونی حاصل شده در آن غوطه ور می شود .
۷- مرحله دیگری که در خط تولید ماکارونی وجود دارد فیدر است .
۸- در مرحله هشتم ماکارونی بدست آمده وارد تونل حرارت دهی می شود . این مراحل به صورت کانتینیوس و پیوسته انجام می شود .
۹- بعد از حرارت دهی سیستم خنک کننده قرار دارد . انجام دقیق و مناسب این مراحل در بهبود کیفیت ماکارونی حائز اهمیت است .
۱۰ – در مرحله ده ، سنسورهایی قرار دارد که ماکارونی ها را در دسته های مختلف جداسازی می کند .
۱۱- در این مرحله بسته بندی ماکارونی صورت می گیرد . دقت شود که مرحله بسته بندی بسیار مهم است ؛ چرا که یکی از فاکتورهای مهم فروش نوع بسته بندی و کیفیت آن می باشد که نقش مهمی در بازاریابی و فروش دارد .
۱۲- توزین دقیق بسته ها انجام می شود .
۱۳- در نهایت بسته بندی نهایی و کارتونینگ انجام می گیرد .
در ادامه لیست ماشین آلات خط تولید ماکارونی و پاستا را خواهیم آورد و توضیحاتی پیرامون نحوه کارکرد و نقش آنها در فرایند تولید ماکارونی ارائه خواهیم نمود .
لیست ماشین آلات خط تولید ماکارونی :
۱- دستگاه میکسر
۲- دستگاه پرس
۳- دستگاه فرمینگ
۴- دستگاه کاتر
۵- تونل بخار
۶- حوضچه
۷- فیدر
۸- تونل حرارتی
۹- دستگاه خنک ساز
۱۰- دستگاه توزین
۱۱- دستگاه بسته بندی
۱۲- دستگاه توزین
۱۳- دستگاه جعبه گذار
جهت سفارش خرید خط تولید ماکارونی ، پاستا ، لازانیا و نودل با ما تماس بگیرید .