ساخت و راه اندازی خط تولید لبنیات (شیر پاستوریزه ، خامه ، دوغ ،ماست)


۱۹

اسفند

شیر یکی از محصولات پایه ای و مهم در صنعت غذایی محسوب می شود . فرآورده های مربوط به شیر سهم بزرگی از صنعت غذایی را شامل می شوند. در این مقاله سعی داریم که نمایی از تولید و فرآوری شیر پاستوریزه را شرح دهیم . ابتدا در گاوداری ها شیر دوشیده شده و سپس در مخازنی جمع آوری می گردد . بعد از آن حمل شیر توسط تانکرهای مخصوص این کار انجام می پذیرد .  در مرحله بعد تانکر وارد کارگاه فرآوری و پاستوریزاسیون شیر می شود . در تصویر زیر نمایی از یک کارگاه فرآوری شیر را ملاحظه می فرمایید :

شیر خام که از تانکر تخلیه می شود پس از طی مراحل بالا فرآوری و بسته بندی شده و به بازار عرضه می گردد ، در ادامه به توضیح جز به جز این پروسه خواهیم پرداخت .

در تصویر زیر به تشریح جزییات خط تولید شیر پرداخته ایم  :

در قسمت بالایی تصویر فوق فرآیند دیگری وجود دارد که در تصویر زیر مشخص شده است :

خط تولید شیر روش های مختلفی برای فرآوری و بسته بندی دارد و مشتقات زیادی از آن حاصل می شود .

خط تولید دوغ پاستوریزه

یکی از نوشیدنی های مورد علاقه ما ایرانیان دوغ است . دوغ انواع مختلفی دارد که در دو نوع کلی به گازدار و بدون گاز تقسیم بندی می شود و هر کدام از آن ، خود تقسیم بندی جداگانه ای دارد ، مانند انواع دوغ های محلی با نام های مختلف ، دوغ کفیر ، دوغ گرمادیده و … . دوغ گازدار فراورده‌ای است که بعد از فراوری به روش اول به آن گاز کربنیک تزریق می‌شود.دوغ حرارت دیدهٔ بدون گاز فراورده‌ای است که بعد از فرایند آن به روش اول، برای افزایش قابلیت نگهداری و جلوگیری از تولید گاز تحت تأثیر فرایند حرارتی قرار داده شود.دوغ حرارت دیدهٔ گازدار فراورده‌ای است که بعد از فرایند آن مطابق بند سوم، برای ایجاد گاز در اثر تخمیر طبیعی، باکتری های ترموفیل مورد استفاده در تولید ماست (استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دبروکی بولگاریکوس) به آن اضافه شود. در این بخش توضیحاتی در مورد مراحل تولید دوغ گازدار در کارخانه را ارائه خواهیم کرد .

خط تولید دوغ گازدار گرمادیده

در تولید نوشیدنی ها ، اولین مرحله تولید استحصال آب آشامیدنی سالم است که توسط یک چاه عمیق و یک سیستم تصفیه قدرتمند حاصل می شود .

بعد از مرحله تصفیه آب و بدست آوردن آب آشامیدنی تصفیه شده که خود چندین مرحله دارد ، آب وارد مخزن های ذخیره میشود و از طرفی دیگر مواد اولیه مورد نیاز برای تولید دوغ که بستگی به فرمولاسیون دوغ و سلیقه تولیدکننده دارد در مخزن های دیگر ذخیره می شود . سپس توسط سیستم انتقال به میکسر وارد شده و با هم ترکیب می شوند . بعد از این مرحله فیلتراسیون صورت می گیرد و بعد از اینکه دوغ از صافی عبور کرد ، پاستوریزه شده و بعد در گرمخانه گرم شده و بر اثر تخمیر طبیعی دوغ گازدار حاصل می شود .
یکی از مهمترین بخش ها در تولید دوغ ، ایجاد یک فرمولاسیون مناسب و خوب برای تولید دوغ می باشد . ایجاد یک فرمولاسیون نیاز به تحقیقات و آزمایشات بسیار دارد . جهت سفارش فرمولاسیون بر طبق خواسته و درخواست خود ، می توانید با کارشناسان ما در این زمینه تماس بگیرید .

بازارسنجی محصول دوغ گازدار

دوغ یک نوشیدنی ایرانی است که البته در کشوهایی که به فرهنگ ایران نزدیک هستند از جمله کشورهای همسایه نیز شناخته شده است . بازار کشورهای منطقه می تواند برای صادرات در نظر گرفته شود .ایجاد طعم ها و عصاره های متنوع در فرمولاسیون دوغ می تواند بازار مصرف مناسبی ایجاد نماید .

تولید دوغ سنتی به روش صنعتی

دوغ سنتی را در ابعاد بزرگ به روش صنعتی می توان تولید کرد . فرمولاسیون و فرایند تولید دوغ سنتی که دارای بازار مناسبی در داخل و خارج از کشور می باشد در ابعاد صنعتی می توان ایجاد نمود و با بازارسنجی مناسب در این حوزه به تولید پرداخت . جهت مشاوره در این زمینه تماس بگیرید .

مشتریان ما

در طول بیش از دو دهه فعالیت برای شرکت های زیادی خط تولید دوغ راه اندازی کرده ایم ؛ شرکت های معتبری همچون پگاه ، خوشگوار ، دوغ عالیس ، دامداران و….

جهت سفارش خط تولید لبنیات و محصولات لبنی تماس بگیرید

۰۹۱۱۲۴۴۱۳۷۰

 دسته: Uncategorized @fa
 تعداد مشاهده: 1001 بار