راه اندازی خط تولید ماکارونی ، پاستا ، نودل و لازانیا


11

می

ماکارونی از مواد غذایی پر مصرف در داخل و خارج کشور است . ماکارونی دارای مواد مغذی و سرشار از انواع ویتامین های گروه B می باشد و می تواند جایگزین مناسبی برای فست فودها و غذاهای مضر باشد .
در آینده با توجه به کمبود مواد غذایی ، محصولاتی مانند ماکارونی و مشتقات آن می تواند نقش مهمی در زنجیره غذایی داشته باشد .

پروسه کلی فرایند تولید ماکارونی به این شکل است که در ابتدا توسط میکسرهای مخصوص آرد و سایر افزودنی ها با یکدیگر ترکیب شده و پس از آن به قسمت پرسینگ می رود . در قسمت پرس ، توسط سیستم اکستروژن مواد و آب ترکیب و پرس شده و توسط قالب هایی که در انتهای دستگاه قرار دارد شکل و فرم دهی می شود . بعد از این مرحله در تونل خشک کن خشک شده و در مرحله بعد حرارت دهی شده و سپس در تونل سرد کن خنک سازی انجام می گیرد . سپس دسته بندی شده و پس از توزین بسته بندی انجام می شود .

ذکر این نکته ضروری است که فرایند تولید ماکارونی روش های مختلفی دارد و در حال حاضر به صورت کانتینیوس و پیوسته تولید می گردد . یکی از روش های تولید در تصویر زیر آمده است .

۱- در مرحله اول آرد و سایر افزودنی های لازم برای تولید ماکارونی طبق فرایندی ترکیب می شوند . پس از ترکیب پودر حاصل شده باید کاملا مکانیزه باشد .

۲- در مرحله دوم ، پرسینگ انجام می شود . پودر حاصل شده همراه با آب توسط سیستم اکستروژن پرس شده و در نهایت طبق شکل و فرم های مشخص قالب زنی می شود .

۳- شکل دهی توسط غلطک ها و قالب های مخصوص انجام می گیرد . این مرحله در ادامه روند پرسینگ انجام می شود .

۴- پس از ترکیب مواد و شکل دهی آن ، رشته های بلند ماکارونی باید برش داده شود . توسط تیغه هایی با دقت مناسب این عمل انجام می شود .

۵- سپس ماکارونی برش داده شده وارد تونل بخار شده و عمل بخار دهی انجام می شود .

۶- بعد از تونل بخار حوضچه قرار دارد که ماکارونی حاصل شده در آن غوطه ور می شود .

۷- مرحله دیگری که در خط تولید ماکارونی وجود دارد فیدر است .

۸- در مرحله هشتم ماکارونی بدست آمده وارد تونل حرارت دهی می شود . این مراحل به صورت کانتینیوس و پیوسته انجام می شود .

۹- بعد از حرارت دهی سیستم خنک کننده قرار دارد . انجام دقیق و مناسب این مراحل در بهبود کیفیت ماکارونی حائز اهمیت است .

۱۰ – در مرحله ده ، سنسورهایی قرار دارد که ماکارونی ها را در دسته های مختلف جداسازی می کند .

۱۱- در این مرحله بسته بندی ماکارونی صورت می گیرد . دقت شود که مرحله بسته بندی بسیار مهم است ؛ چرا که یکی از فاکتورهای مهم فروش نوع بسته بندی و کیفیت آن می باشد که نقش مهمی در بازاریابی و فروش دارد .

۱۲- توزین دقیق بسته ها انجام می شود .

۱۳- در نهایت بسته بندی نهایی و کارتونینگ انجام می گیرد .

به طور خلاصه با یک خط کامل تولید ماکارونی آشنا شدیم .

در ادامه لیست ماشین آلات خط تولید ماکارونی و پاستا را خواهیم آورد و توضیحاتی پیرامون نحوه کارکرد و نقش آنها در فرایند تولید ماکارونی ارائه خواهیم نمود .

لیست ماشین آلات خط تولید ماکارونی :

۱- دستگاه میکسر

۲- دستگاه پرس

۳- دستگاه فرمینگ

۴- دستگاه کاتر

۵- تونل بخار

۶- حوضچه

۷- فیدر

۸- تونل حرارتی

۹- دستگاه خنک ساز

۱۰- دستگاه توزین

۱۱- دستگاه بسته بندی

۱۲- دستگاه توزین

۱۳- دستگاه جعبه گذار

جهت سفارش خرید خط تولید ماکارونی ، پاستا ، لازانیا و نودل با ما تماس بگیرید .

۰۹۱۱۲۴۴۱۳۷۰

 دسته: Uncategorized @fa
 تعداد مشاهده: 22 بار
Call Now Button