خط تولید رب گوجه فرنگی


۱۹

مهر

رب گوجه از گذشته به عنوان یک طعم دهنده غذا در دنیا استفاده می شده و اکنون نیز در بسیاری از وعده های غذایی کاربرد دارد . رب گوجه به روش سنتی و صنعتی تولید می گردد . در روش صنعتی ابتدا آب گوجه گرفته شده و سپس تحت فرایندی آب گوجه غلیظ شده و تبدیل به رب گوجه می شود .

تهیه طرح توجیهی جهت احداث و راه اندازی خط تولید رب گوجه فرنگی

بهتر است برای راه اندازی خط تولید رب گوجه فرنگی ابتدا یک طرح توجیهی و یک نقشه راه برای انجام کار ایجاد کنید . طرح توجیهی لزومی ندارد که تعداد صفحات زیاد و با محاسبات دقیق باشد ، همین که یک برنامه ای برای کارتان بر روی کاغذ بیاورید کفایت می کند .

مراحل اخذ مجوزات جهت راه اندازی خط تولید رب گوجه فرنگی

در ابتدا باید به اداره صنعت و معدن و یا جهاد کشاورزی منطقه اجرای طرح مراجعه نموده و درخواست خود را ارائه کنید . سپس مسئولین اداره مربوطه شما را راهنمایی می کنند . مرحله بعد اخذ مجوزات بهداشت و غذا و دارو می باشد . تهیه سیب سلامت از دیگر کارهایی است که باید انجام شود .

فضای لازم و سوله جهت احداث خط تولید رب گوجه فرنگی

بسته به ظرفیت طرح ، فضا و سوله جهت راه اندازی واحد تولید رب گوجه محاسبه می شود .از فضاهای کوچک تا زمین های چند هکتاری می تواند باشد .

ماشین آلات و فرآیند تولید رب گوجه فرنگی

یک روش صنعتی تولید رب گوجه فرنگی ، سیستم بچینگ است . در این روش ابتدا گوجه ها وارد حوضچه ی شستشو شده و بعد جدا سازی انجام می شود .

بعد نوبت به مرحله له کردن و آبگیری گوجه می رسد . پس از این مرحله آب گوجه باید از صافی عبور داده شود و فیلتراسیون که خود شامل چند مرحله می شود انجام می گیرد . سپس در مخازن تحت خلا پخت انجام می گیرد ، در شکل زیر مراحل پخت و سکوی تغلیظ آب گوجه تحت خلا (سیستم بچینگ) را ملاحظه می فرمایید :

 بعد از آن در مخزن نمک زنی وارد می گردد . سپس توسط دستگاه پاستوریزاتور لوله ای پاستوریزه شده و بعد وارد خط بسته بندی می گردد . بسته بندی چند نوع است ، یکی بسته بندی در قوطی فلزی می باشد ، در تصویر زیر این نوع بسته بندی را ملاحظه می فرمایید :

نمونه دیگر بسته بندی در شیشه است که با این نوع بسته بندی نیز آشنایی دارید ، در تصویر زیر این نوع بسته بندی رب گوجه آورده شده است :

و روش دیگر بسته بندی اسپتیک است که در بشکه انجام می گیرد . بعد از بسته بندی در قوطی ، درب قوطی بسته شده و سپس در دستگاه پاستوریزاتور تونلی حرارت داده شده و بعد از حرارت دهی ، توسط آب خنک سازی انجام می گیرد . سپس با دستگاه شیرینگ بسته بندی نهایی انجام می شود . طرح کامل و ساده شده یک خط تولید رب گوجه فرنگی در تصویر شماتیک زیر آورده شده است :

روش دیگر تهیه رب گوجه فرنگی ، روش کانتینیوس می باشد که به صورت مداوم پخت انجام می گردد . بقیه مراحل مشابه سیستم بچینگ است .

در شکل زیر ، نمایشی دیگر از خط تولید رب گوجه فرنگی را مشاهده می نمایید . در چند بخش مجزا مراحل آماده سازی ، آبگیری ، فرآوری و بسته بندی رب گوجه نمایش داده شده است ، در گوشه سمت چپ پایین تصویر سیستم و مخازن بچینگ قرار دارد ، در پایین سمت راست سیستم پری هیتر و آبگیر و مخزن استیل می باشد که جهت نگهداری آب گوجه کاربرد دارد  ، یک لوله هم جهت از کانتینیوس به برج خنک کننده می رود :

بازاریابی و فروش محصول رب گوجه فرنگی

بازاریابی و فروش محصول رب گوجه فرنگی به این شکل است که در ابتدا باید یک مرکز پخش و در صورت امکان یک شرکت پخش در زیر مجموعه خود ایجاد نمایید .

سپس با اخذ نمایندگی فروش در نقاط مختلف و استخدام مسئول فروش و بازاریاب به امر پخش و فروش محصول رب گوجه مبادرت نمایید . از لحاظ بازار یابی و فروش بین صنایع غذایی ، رب گوجه فرنگی جایگاه خوبی دارد و بازار صادراتی مناسبی نیز دارد . همچنین حاشیه سود رب گوجه نیز مناسب است و دارای توجیه اقتصادی خوب و قابل قبولی می باشد . مجموعه ما با دارا بودن تجربه بیست ساله در تولید ماشین آلات خط رب گوجه ، در حوزه مشاوره و تامین بازار نیز در کنار شما خواهد بود و تجربه سالها فعالیت خود در زمینه صنایع غذایی را در اختیار شما قرار خواهیم داد .

جهت مشاوره و سفارش ماشین آلات خط تولید رب گوجه فرنگی تماس بگیرید

۰۹۱۱۲۴۴۱۳۷۰

 دسته: Uncategorized @fa
 تعداد مشاهده: 258 بار